Λαμβάνοντας υπ όψιν τις εισηγήσεις του επιχειρηματικού κόσμου, κυρίως των εκπροσώπων των μεσαίων επιχειρήσεων,ο πρωθυπουργός κ. Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα καθιερωθεί η "επιχειρηματική βίζα" για μετανάστες, με ιδιαίτερα εξειδικευμένα προσόντα από χώρες εκτός της Ευρωπαικής Ενωσης, προκειμένου να μην αποκλείονται με τον νέο αυστηρό μεταναστευτικό νόμο, οι "ταλαντούχοι νέοι".

Παράλληλλα με τα μέτρα που παίρνουμε για να μειώσουμε το μεταναστευτικό ρεύμα, κάνουμε σίγουρο ότι οι πόρτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανοιχτές για τους καλύτερους και τα "λαμπερά μυαλά", δήλωσε ο Κάμερον.

Την εξαίρεση αυτή από την ποσόστωση για τους ξένους μετανάστες, αποφάσισε ο Κάμερον, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από επιχειρηματίες οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τους ταλαντούχους ξένους επαγγελματίες. Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι θα προωθήσει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στο υποβαθμισμένο σήμερα Ανατολικό Λονδίνο, το οποίο, όπως είπε, θέλει να κανει την "Σίλικον Βάλευ" της Βρετανίας.

Στο Ανατολικό Λονδίνο, δημιουργούνται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, το 2012, γεγονός που επίσης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, και θα προετοιμάσει το έδαφος για γίνουν επενδύσεις στην υψηλή τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή η μόνη Σίλικον Βάλευ στον κόσμο είναι αυτή στην Καλιφόρνια,των ΗΠΑ, και το πρόγραμμα του Κάμερον στο Ανατολικό Λονδίνο, θα ειναι η δεύτερη Σίλικον Βάλευ.

Σε αυτή την προοπτική πιστεέται ότι θα βοηθήσουν πολύ, νέοι από την Ασία οι οποίοι ειναι ταλαντούχοι στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Βινς Καίημπλ, υποστήριξε ιδιαίτερα την καθιέρωση της επιχειρηματικής βίζας.