Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν σήμερα, Πέμπτη, τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να βομβαρδίσουν τη μεθοριακή πόλη Μπουκάμαλ, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφεραν σήμερα Ιρακινοί αξιωματούχοι. «Συριακά μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο του Ιράκ γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και παρέμειναν εκεί επί 15 λεπτά. Στόχευαν την Μπουκάμαλ που βρίσκεται στο συριακό έδαφος», είπε ένας αντισυνταγματάρχης της μεθοριακής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.  

Ένας εκπρόσωπος του κέντρου διοίκησης της επαρχίας Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό όμως απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.  

Ο δήμαρχος της πόλης Κάιμ που βρίσκεται απέναντι από την Μπουκάμαλ, στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, είπε ότι η συριακή πόλη όντως βομβαρδίστηκε αλλά «κανένα αεροπλάνο δεν μπήκε στο Ιράκ, όλα έγιναν στη συριακή πλευρά».  

Η Μπουκάμαλ βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα στα χέρια των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
TAGS