Σε υπόθεση διαφθοράς εμπλέκεται ο Βραζιλιάνος πρώην γερουσιαστής Λουίζ Εστεβάο ο οποίος καλείται να επιστρέψει στο κράτος το αστρονομικό ποσό των 234 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Εστεβάο, που είναι γνωστός κατασκευαστής στην χώρα, κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων, μέρος των οποίων προήλθε από το δημόσιο με σκοπό την ανέγερση μίας νέας έδρας του Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Σάο Πάολο το 1990.

Σύμφωνα με υπολογισμούς η κατασκευαστική εταιρία του Εστεβάο είχε εισπράξει το 98% από το προβλεπόμενο μπάτζετ έχοντας ολοκληρώσει μόλις το 64% των εργασιών.

Σε δηλώσεις του πάντως στην εφημερίδα «Folha de São Paulo» αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά παρόλα αυτά δήλωσε θετικός να προχωρήσει σε οικονομική συμφωνία «ώστε να βγει από αυτή τη κατάσταση».

Όπως ορίζει η συμφωνία, ο Εστεβάο, που έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης, πρόκειται να καταβάλει άμεσα, πέρα από τα 1.200 ακίνητά του που κατασχέθηκαν, περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια κι έπειτα αναμένεται να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό σε 96 δόσεις των 2 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία.

Πηγή: protothema.gr