Θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις «χτυπούν» τις ακτές της Αϊτής καθώς πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Ισαάκ, η οποία ενδεχομένως θα έχει την ισχύ τυφώνα όταν θα φθάσει στην ενδοχώρα. Στην πρωτεύουσα της Αϊτής εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές, μετά το φονικό σεισμό 2010 που σκότωσε 220.000 ανθρώπους, και οργανώσεις αγωγής προειδοποιούν ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο «μένος» της τροπικής καταιγίδας.

Το Εθνικό Κέντρο για τους τυφώνες στο Μαϊάμι της Φλόριντα εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο Ισαάκ θα χτυπήσει την Αϊτή από το μεσημέρι του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Το επίκεντρο του Ισαάκ βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ από την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων.  

Σε συναγερμό έχει τεθεί και η Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία μοιράζεται το νησί της Ισπανιόλα με την Αϊτή.  

Σε κάθε περίπτωση είτε το νησί χτυπηθεί από τροπική καταιγίδα, είτε από τυφώνα, αναμένονται βροχοπτώσεις μέχρι 50 εκατοστά, που είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκαλούν.  

Την Παρασκευή, ο Ισαάκ ταξινομήθηκε ως τροπική καταιγίδα, με ανέμους 96 χιλιομέτρων ανά ώρα και ενώ ήταν ακόμα 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Αϊτής.  

Μετά την Ισπανιόλα, ο Ισαάκ θα κατευθυνθεί προς την Κούβα και αργά την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα, ο Ισαάκ θα μπορούσε να φθάσει στη Φλόριντα, αλλά είναι πιθανό να αλλάξει πορεία προς τα δυτικά στον κόλπο του Μεξικού.  

Στη Φλόριντα αρχίζει τη Δευτέρα το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπου αναμένεται να δοθεί επίσημα το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου στον Μιτ Ρόμνεϊ. Οι διοργανωτές αναμένουν 50.000 άτομα να παραστούν στην εκδήλωση στην Τάμπα.
TAGS