Κύπρος: Επανεξετάζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα


Η κυπριακή κυβέρνηση μελετά τρόπους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) όσον αφορά τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κατεχόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.   Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ότι Τουρκοκύπριοι δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να επωμίζεται ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ήδη αρμόδια Υπουργική Επιτροπή εξετάζει το θέμα.  

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι μετά από την εισβολή η Κυπριακή Δημοκρατία και η ΑΗΚ, για ευνόητους πολιτικούς λόγους, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 παραχωρούσαν ρεύμα στα κατεχόμενα.  

Αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, οι Τουρκοκύπριοι ανέπτυξαν τις δικές τους υποδομές στα κατεχόμενα, για αυτό και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα έχει περιοριστεί πάρα πολύ και η παροχή που υπάρχει είναι προς συγκεκριμένες περιοχές.  

Σε ερώτηση, γιατί ηλεκτροδοτούνται φυλάκια του κατοχικού στρατού, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει, γιατί λαμβάνουν ρεύμα οι Τουρκοκύπριοι σε κάποιες περιοχές των κατεχομένων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο