Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε χθες ότι και οι εννέα περαστικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες της αστυνομίας στο επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή με τους πυροβολισμούς έξω από το Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ της πόλης.
 

Οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν άνδρα που έφερε όπλο, ο οποίος είχε προηγουμένως πυροβολήσει και σκοτώσει έναν πρώην συνάδελφό του μπροστά από το Εμπάιρ Στέιτ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέιμοντ Κέλι δήλωσε χθες ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος ήταν ο 53χρονος Τζέφρι Τζόνσον, ο οποίος είχε χάσει πέρυσι τη δουλειά του, δεν ξανάνοιξε πυρ αφού σκότωσε τον πρώην συνάδελφό του.

Ο Τζόνσον, ο οποίος προσπάθησε στη συνέχεια να διαφύγει, ακολουθήθηκε από έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έδειξε ποιος ήταν ο δράστης της δολοφονίας στην αστυνομία. Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τον Τζόνσον να βγάζει ένα όπλο από μια τσάντα και να στοχεύει δύο αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι τον πλησίαζαν, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

"Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο Τζόνσον πυροβόλησε κατά των αστυνομικών", δήλωσε ο Κέλι.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, "η τελική καταμέτρηση από τους κάλυκες των σφαιρών (που ερρίφθησαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού) έδειξε ότι δεν συνέβη αυτό".

Η αστυνομία πιστεύει ότι επρόκειτο για μια προσωπική βεντέτα, κατέληξε ο Κέλι, αναφερόμενος στο επεισόδιο και σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες.