Στον αποκεφαλισμό δεκαεπτά ατόμων, χωρικών στο σύνολό τους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν και δύο γυναίκες, προχώρησαν άγνωστοι στην επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, η οποία είναι προπύργιο των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, «δεκαεπτά χωρικοί, δεκαπέντε άνδρες και δύο γυναίκες, αποκεφαλίσθηκαν χθες το βράδυ από αγνώστους στην επαρχία Καζάκι».

Στην ίδια επαρχία, αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας εναντίον βάσης του αφγανικού στρατού, σκοτώνοντας δέκα Αφγανούς στρατιώτες.

Ο Νταούντ Αχμάντι επιβεβαίωσε τον απολογισμό και πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα «εσωτερικής συνωμοσίας» με τη συμμετοχή Αφγανών στρατιωτών, οι οποίοι βοήθησαν τους Ταλιμπάν.

«Τέσσερις στρατιώτες τραυματίσθηκαν και πέντε διέφυγαν με τους Ταλιμπάν παίρνοντας μαζί τους τον οπλισμό τους» είπε.

Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τις αφγανικές στρατιωτικές αρχές, που επιμένουν ότι η διεξάγεται έρευνα.

Εν τω μεταξύ, στην επαρχία Λαγμάν του ανατολικού Αφγανιστάν, κοντά στην Καμπούλ, Αφγανός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στη χώρα (Isaf), καθώς πληθαίνουν οι επιθέσεις από Αφγανούς στρατιώτες κατά της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης.