ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η πολύκροτη δίκη για την έκρηξη στο Μαρί

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2012, 14:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άρχισε η πολύκροτη δίκη για την έκρηξη στο Μαρί
Facebook Twitter Whatsapp
Με τον καταλογισμό ευθυνών σε κάθε έναν από τους έξι κατηγορούμενους χωριστά, για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί τον περασμένο Ιούλιο, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι, άρχισε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας η πολυαναμενόμενη δίκη.
Με τον καταλογισμό ευθυνών σε κάθε έναν από τους έξι κατηγορούμενους χωριστά, για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί τον περασμένο Ιούλιο, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι, άρχισε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας η πολυαναμενόμενη δίκη. Ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι με δικές τους παραλείψεις ή συμπεριφορές δεν απέτρεψαν την αυτανάφλεξη και έκρηξη της πυρίτιδας και τον θάνατο των 13 ανθρώπων, αν και - όπως είπε - γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν για τον κίνδυνο της έκρηξης.

Οι κατηγορούμενοι είναι, ο τέως υπουργοί Εξωτερικών και 'Αμυνας Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, ο πρώην υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου, ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Πάμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ανδρέας Λοϊζίδης.

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο δικαστήριο εναρκτήριες δηλώσεις, από τους συνηγόρους υπεράσπισης.