Δεν αποκλείει η Τεχεράνη το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε ξένους διπλωμάτες του «Κινήματος των Αδεσμεύτων» να επισκεφτούν εγκαταστάσεις της που θεωρούνται «ύποπτες» για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο. Παράλληλα, το ιρανικό επίσημο πρακτορείο Fars ανέφερε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν-Γκι Μουν, που θα συμμετέχει στη σύνοδο του Κινήματος, πρόκειται να επισκφτεί τη μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ -κάτι για το οποίο πάντως δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαιώση.

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Μεχντί Αχουντζαντέχ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι αξιωματούχοι του Κινήματος να επισκεφθούν τη βάση του Παρσίν -στην οποία υπάρχουν υποψίες πως έχουν γίνει δοκιμές που σχετίζονται με την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου.

«Μια τέτοια επίσκεψη δεν είθισται σε τέτοιες συναντήσεις... πάντως εάν υπάρξει αίτημα, το Ιράν θα είναι έτοιμο να διοργανώσει μια τέτοια επίσκεψη», φέρεται να δήλωσε ο Αχουντζαντέχ σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο «Ένωση Νέων Δημοσιογράφων».

Παράλληλα, το πρακτορείο Fars ανέφερε πως ο Μπαν θα μεταβεί στην Τεχεράνη την Τετάρτη για την σύνοδο και κατόπιν θα επισκεφθεί το εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ, στο κεντρικό Ιράν.

Πηγή: in.gr