Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν αργά τη Δευτέρα Σύρο υπήκοο, ο οποίος απείλησε να ανατινάξει την έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, μόλις έμαθε ότι οι γονείς του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Συρία, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Το πρακτορείο δεν κατονόμασε το συλληφθέντα, αλλά μετέδωσε ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καΐρου έλαβε καταγγελία από το τμήμα ασφαλείας του Συνδέσμου, για έναν άνθρωπο που απειλεί να ανατινάξει το κτήριο του Αραβικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με το MENA, ο άνδρας σταμάτησε το αυτοκίνητό του κοντά στο κτήριο, λέγοντας ότι στο εσωτερικό του έχει τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι «θα ανατινάξει το κτήριο του Αραβικού Συνδέσμου, εάν δεν υπάρξει απόφαση καταδίκης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ- Ασαντ».

Οι αστυνομικές αρχές, ωστόσο, δεν βρήκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του.

Τη Δευτέρα τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα προάστια της Δαμασκού, και ενώ η εξέγερση κατά του ’σαντ το Σεπτέμβριο εισέρχεται στο 18ο μήνα της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εμφύλιας σύγκρουσης, τον Μάρτιο του περασμένου έτους.