Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες στο όρος Τάρα, στη Σερβία, στην κατάσβεση της οποίας συνδράμουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία.
Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 428 πυροσβέστες, μέλη της αστυνομίας και του στρατού και εναέρια μέσα.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ η μικρής διάρκειας βροχή που έπεσε χθες βοήθησε ελάχιστα.

Αντίθετα, η βροχή συνέβαλε στον περιορισμό των πύρινων μετώπων στην περιοχή Βρσκα Τσούκα, στα ανατολικά της χώρας και στη Λιουμπόβιτσα,στα δυτικά.

Το πύρινο μέτωπο στο όρος Τάρα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές. Αναφορικά με τις ζημιές, δήλωσε πως είναι πολύ μεγάλες κι ότι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές.

«Όλοι θα αποζημιωθούν για τις ζημιές, όπως και στην περίπτωση αυτών που επλήγησαν από την ξηρασία» υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς. Σύμφωνα με το Σέρβο πρωθυπουργό, περίπου 400 φωτιές ξέσπασαν μόνο την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr