Σήμερα ξεκινά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Τάμπα, στη διάρκεια του οποίου θα οριστικοποιηθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του Μιτ Ρόμνεϊ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ράινς Πρίμπους, κήρυξε την έναρξη του τετραήμερου συνεδρίου στην πόλη Τάμπα και αμέσως μετά έκλεισε τη σύνοδο. Κομματικοί παράγοντες προγραμματίζουν εκ νέου τις ομιλίες τους και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις τρεις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Το συνέδριο επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα, ωστόσο αναβλήθηκε για μία ημέρα εξαιτίας της έλευσης της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ στη Φλόριντα.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε αρχικά προγραμματίσει να φτάσει στην Τάμπα την Πέμπτη, λίγο πριν την κεντρική του ομιλία, ωστόσο, τελικά μεταβαίνει στη Φλόριντα από σήμερα, Τρίτη, προκειμένου να παρευρεθεί στην ομιλία της συζύγου του, Ανν.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο Ρόμνεϊ και η σύζυγός του βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Νιου Χαμσάιρ και πήγαν σε ένα τοπικό γυμνάσιο, όπου έκαναν πρακτική εξάσκηση στην εκφώνηση των λόγων τους.

Η στενή παρακολούθηση της εξέλιξης της τροπικής καταιγίδας που πλήττει βάναυσα πολιτείες των ΗΠΑ από τον Μίτ Ρόμνεϊ, κράτησε σε μεγάλο βαθμό «μυστικό» το πρόγραμμα του ρεπουμπλικανού πολιτικού.