current views are: 1

28 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση18:20

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση Τιμοσένκο

Την πολύκροτη υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλιας Τιμόσενκο εξέτασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δημοσίευση 18:20’
αρθρο-newpost

Την πολύκροτη υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλιας Τιμόσενκο εξέτασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την πολύκροτη υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλιας Τιμόσενκο εξέτασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη διάρκεια συνεδρίασης με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, παρούσης της κόρης της πρώην πρωθυπουργού, Γεβγκένια, οι διάδικοι (το ουκρανικό κράτος και οι συνήγοροι της Τιμόσενκο) επιχειρηματολόγησαν για τη νομιμότητα της καταδικαστικής, σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού, απόφασης.

Ο συνήγορός της, Σεργκέι Βλάσενκο τόνισε ότι η πελάτισσά του δεν είχε καμία απολύτως δυνατότητα να εγείρει θέμα νομιμότητας και να εναντιωθεί στην πρωτόδικη απόφαση να εγκλειστεί η Τιμοσένκο στην κεντρική φυλακή στο Κίεβο, ότι δεν της χορηγήθηκε περίθαλψη και ότι ήταν απαράδεκτη η επί 24ώρου βάσεως παρακολούθησή της στο νοσοκομείο της φυλακής στο Χάρκοβο, όπου μετήχθη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «εκδικητική δίωξη», που παρήγγειλε ο ίδιος ο αντίπαλός της και νικητής των προεδρικών εκλογών Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Πριν να λυθεί η πολύωρη συνεδρίαση του δικαστηρίου, τρείς δικαστές υπέβαλαν συγκεκριμένα ερωτήματα στους συνηγόρους των δύο πλευρών -αφορούσαν τις συνθήκες κράτησης της καταδικασθείσας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που είχε κατά την περίοδο της κράτησης.

Αναμένεται σύντομα η ετυμηγορία του δικαστηρίου.


σχετικα αρθρα