«Δεν έχουμε ακόμα κερδίσει. Η μάχη θα πάρει καιρό» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στο φιλικά προσκείμενο προς το καθεστώς τηλεοπτικό κανάλι «Αλ Ντούνια». Όπως προκύπτει από το Reuters, το οποίο επικαλείται αποσπάσματα της συνέντευξης. Διαπιστώνει ότι η εξέλιξη των μαχών είναι ευνοϊκότερη με το πέρασμα του χρόνου, εν τούτοις αναγνωρίζει ότι ακόμη ο αγώνας κατά των αντικαθεστωτικών δεν μπορεί να θεωρείται ως νικηφόρος.

 

 «Μπορώ να συνοψίσω την κατάσταση σε μια φράση: προοδεύουμε, η κατάσταση επί του πεδίου είναι καλύτερη, αλλά δεν έχουμε ακόμη κερδίσει, αυτό θα χρειαστεί ακόμη καιρό», παρατήρησε ο Άσαντ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο διεξάγεται μία «επιχείρηση αυτοκάθαρσης του κράτους, κατά πρώτον, και του έθνους γενικά», με σκοπό να περιθωριοποιηθούν όλοι όσοι στερούνται πατριωτισμού.

 

«Οι πατριώτες και οι εντάξει άνθρωποι δεν διαφεύγουν, δεν εγκαταλείπουν την πατρίδα», υπογράμμισε ο σύρος πρόεδρος.

 

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της Τουρκίας και των δυτικών χωρών για τη δημιουργία ζωνών προστασίας για τους πρόσφυγες, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ τόνισε, «πιστεύω πως το να μιλάμε για ζώνες προστασίας, πρώτον δεν είναι στο τραπέζι και δεύτερον είναι μια μη ρεαλιστική ιδέα ακόμη και για κράτη που είναι εχθρικά έναντι της Συρίας».

 

TAGS