Το βελγικό ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα τις προσφυγές για να μην αποφυλακιστεί η 52χρονη Μισέλ Μαρτέν. Έκρινε ότι οι προσφυγές είναι «αβάσιμες» και «απαράδεκτες» . Η Μαρτέν, πρώην δασκάλα, αυτήν τη φορά θα εγκλειστεί σε γυναικείο μοναστήρι γύρω από το οποίο έχουν ήδη ενισχυθεί τα μέτρα ασφάλειας.   Καταδικάστηκε το 2004 σε 30 χρόνια κάθειρξη, αλλά με ευεργετήματα του βελγικού σωφρονιστικού συστήματος θεωρήθηκε ότι ήδη εξέτισε το μισό συν ένα από τα έτη της ποινής της κατά την περίοδο προφυλάκισής της.

Η Μαρτέν μαζί με τον Ντιτρού απήγαγαν και έκλεισαν στο κελάρι του σπιτιού κοντά στο Σαρλερουά έξι μικρά κορίτσια, τα τέσσερα από τα οποία απεβίωσαν--τα δύο από πείνα.  

Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες μετά από αυτή την απόφαση, ζητώντας μεταρρύθμιση για το εθνικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης,.  

«Πρέπει να διορθωθεί το βελγικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης», δήλωσε ο πατέρας ενός από τα θύματα του Ντιτρού, ο Ζαν-Ντενί Λεζέν. «Αντιμέτωποι με την σημαντική αυτήν απόφαση, οφείλαμε να αντιδράσουμε». Στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι στη διαδήλωση αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι πολίτες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλο το Βέλγιο αυτό το σαββατοκύριακο.