Τη Νέα Ορλεάνη πλήττει ο τυφώνας «Ισαάκ», εφτά χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Κατρίνα».
Σύμφωνα με το Associated Press, από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει ήδη σπίτια και δρόμοι σε αραιοκατοικημένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με το CNN τρείς άνθρωποι παρολίγο να παρασυρθούν από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα και σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει πως το ακραίο καιρικό φαινόμενο πλησιάζει απειλητικά τη Νέα Ορλεάνη και πως η στάθμη των υδάτων σε ορισμένους τομείς της πόλης έφτασε τα τρία μέτρα.

Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, σύμφωνα με το CNN, προειδοποιεί ότι οι καταρρακτώδεις βροχές θα ενταθούν και ενδέχεται να προκαλέσουν εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών των ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει ο «Ισαάκ» να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ακόμη και αν τους καλέσουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

«Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στις πολιτείες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο από τα ακραία καιρικά