Φούντωσε η φημολογία στην Τουρκία γύρω από την κατάσταση υγείας του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από το ταξίδι του στην Κιργιζία.

Με τον τίτλο «Τον δηλητηρίασαν;» η τουρκική εφημερίδα Yurt αφήνει υπονοούμενα ότι ο πρόεδρος της χώρας υπέστη δηλητηρίαση. Η εφημερίδα επιμένει στον ισχυρισμό της, προαναγγέλλοντας μάλιστα, μέσω του δικτυακού της τόπου, ότι στο αυριανό φύλλο θα αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους τον δηλητηρίασαν.

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ νοσηλεύεται τις τελευταίες πέντε ημέρες στο νοσοκομείο Χατζέτεπε της Αγκυρας. Η επίσημη διάγνωση των θεραπόντων ιατρών αναφέρει ότι ο πρόεδρος εμφάνισε «ύδρωπα του λαβυρίνθου», μία ασθένεια που προκαλεί οίδημα στο έσω αυτί και συνοδεύεται από ίλιγγο και εμβοές.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο κ. Γκιουλ αναγκάστηκε να διακόψει στις 23 Αυγούστου την επίσκεψή του στην Κιργιζία, όπου είχε μεταβεί για αν συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των τουρκόφωνων χωρών. Οι πρώτες βοήθειες του χορηγήθηκαν εν πτήσει προς την Αγκυρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης η φημολογία ότι ο 62χρονος πρόεδρος ενδέχεται να έχει δηλητηριαστεί πήρε τέτοιες διαστάσεις που το προεδρικό μέγαρο αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να διαψεύσει το δημοσίευμα της Yurt.

«Οι ισχυρισμοί που δημοσιεύονται σήμερα σχετικά με την κατάσταση υγείας του κ. προέδρου είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Τσάνκαγια.

Πηγή: in.gr