Με βομβαρδισμούς από ξηράς και αέρος συνεχίστηκαν σήμερα οι επιχειρήσεις των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ σε προάστια ανατολικά της Δαμασκού, προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις των ανταρτών, όπως ανέφεραν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το σφυροκόπημα του συριακού στρατού έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες οικογένειες εγκατέλειψαν την περιοχή, στον μεγαλύτερο εκτοπισμό πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Κατά τις μαρτυρίες των ακτιβιστών, ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίσης χερσαίες επιθέσεις κι εισέβαλε σε αρκετές συνοικίες προχωρώντας σε συνοπτικές εκτελέσεις πριν αποχωρήσει.

Οι συριακές αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης, καθιστώντας αδύνατη την επαλήθευση των ισχυρισμών των αντικαθεστωτικών, ή των αρχών, σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη χώρα.

Οι αντάρτες ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι βομβάρδισαν με δύο άρματα μάχης το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ταφτάναζ, ανάμεσα στην Ιντλίμπ και στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, καταστρέφοντας πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα.

TAGS