Σε μία κίνηση που εξέπληξε φίλους και αντιπάλους προέβη ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, και η τροπική καταιγίδα Ισαάκ πλήττει τις ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα, που είναι γνωστός για τη συμπάθεια που τρέφει στην ψηφιακή επικοινωνία και τα social media, επιδόθηκε σε ένα «AMA» (Ask Me Anything), το οποίο διήρκεσε μισή ώρα, στο γνωστό message board, Reddit, υπό το όνομα PresidentObama.

Το Reddit είναι ένα εκτεταμένο message board το οποίο φιλοξενεί πολλά μικρότερα boards συζητήσεων (subreddits), τα οποία επιβλέπουν οι ενδιαφερόμενοι «redditors». Πρόκειται για μία πολύ δημοφιλή ιστοσελίδα, αν και δεν έχει φτάσει ακόμα να θεωρείται «mainstream», παρά το ότι αυτοπροσδιορίζεται ως «η πρώτη σελίδα του Ίντερνετ».

Το «ΑΜΑ» είναι ένα από τα πλέον γνωστά χαρακτηριστικά του site, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να «ανεβεί» στο ψηφιακό «βήμα» και να δεχτεί ερωτήσεις πάνω στο πεδίο ενδιαφέροντος ή την ειδικότητά του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε σε ερωτήσεις που κυμαίνονταν από τη μπύρα στο Λευκό Οίκοκαι την ομάδα που υποστηρίζει μέχρι θέματα που αφορούν τις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν (έγραψε ότι ο πόλεμος θα έχει λάβει τέλος στα τέλη του 2014), τη νομοθεσία σχετικά με το Ίντερνετ, το ρόλο του χρήματος στην πολιτική και πολλά άλλα.