Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν ο θριαμβευτής της μεγαλύτερης δικαστικής διαμάχης των τελευταίων ετών στη Βρετανία, αφού δικαιώθηκε εις βάρος του συμπατριώτη του εξόριστου Μπόρις Μπερεζόφσκι, με την αγωγή ύψους 5,6 δισ. δολαρίων του τελευταίου να απορρίπτεται, σύμφωνα με το Russia Today. Ο Μπερεζόφσκι είχε καταθέσει αγωγή κατά του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι κατηγορώντας τον ότι εκφόβισε για να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία που είχαν αγοράσει αμέσως μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

 «Διαπίστωσα ότι ο κ. Μπερεζόφσκι υπήρξε ένας αδιάφορος και αναξιόπιστος μάρτυρας, ο οποίος θεωρεί την αλήθεια κάτι μεταβατικό και εύπλαστο», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου Ελίζαμπεθ Γκλόστερ, καθώς ο Μπερεζόφσκι την άκουγε ανέκφραστος.

Ο Μπερεζόφσκι, ένας πρώην μαθηματικός ο οποίος είχε αποκτήσει πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, υποστήριζε ότι ο Αμπράμοβιτς τον είχε απειλήσει ότι οι ρωσικές αρχές θα τον κατεδίωκαν εάν δεν πουλούσε την τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, την Sibneft, σε εξευτελιστική τιμή.

Η απόφαση τερματίζει μια υπόθεση μακράς διάρκειας η οποία από τους διαδρόμους του Κρεμλίνου και τους φορολογικούς παραδείσους έφθασε τελικά στο σύγχρονο γυάλινο κτίριο του δικαστηρίου του Λονδίνου.