Βολές κατά του ρεπουμπλικανού υποψηφίου προέδρου, Μιτ Ρόμνι, εκτόξευσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολιάζοντας την απειλή του υποψηφίου ότι θα είναι λιγότερο «ευέλικτος, αν εκλεγεί, προς τη Ρωσία απ' ό,τι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα». Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Ρόμνι, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβαστι.

«Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον έχουν επανειλημμένως υπογραμμίσει σε διάφορα επίπεδα (...) ότι είναι απαράδεκτο οι διμερείς σχέσεις να αποτελούν το θύμα και τον όμηρο των προεκλογικών μαχών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό δεν είναι καλό. Γνωρίζουμε την επίσημη άποψη της Ουάσινγκτον» είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως ο αρχηγός του κράτους, η Ρωσία θέλει και θα θέλει στο μέλλον την ανάπτυξη των ρωσοαμερικανικών σχέσεων» πρόσθεσε.

Ο Ρόμνεϊ κατηγόρησε χθες το βράδυ τον Ομπάμα ότι εγκατέλειψε έναν σύμμαχο, την Πολωνία, και σημείωσε ότι αν εκλεγεί το Νοέμβριο, θα είναι λιγότερο «ευέλικτος» από εκείνον απέναντι στη Ρωσία.