Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Συρίας, όπως στη Δαμασκό όπου έκλεισαν οι οδοί πρόσβασης και στήθηκαν οδοφράγματα, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

Οδοφράγματα τοποθετήθηκαν και στα περισσότερα από τα προάστια της πρωτεύουσας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ελέγχουν τις ταυτότητες των οδηγών ΙΧ και να προβαίνουν σε ελέγχους αυτοκινήτων.

Αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, από τη Χάμα έως τη Ντεράα, χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορείες, σύμφωνα με τα βίντεο που ανήρτησαν οι αντικαθεστωτικοί στο Διαδίκτυο.

Εν τω μεταξύ, περίπου 100 Τούρκοι δημοσιογράφοι διαδήλωσαν μπροστά από την συριακή πρεσβεία στην Αγκυρα ζητώντας την απελευθέρωση δύο συναδέλφων τους, οι οποίοι κρατούνται επί δέκα ημέρες από τις δυνάμεις του Ασαντ.

Την ίδια ώρα ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ κατηγόρησε σε συνέντευξή του στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αλάμ την Τουρκία ότι «εκπαιδεύει» και «αφήνει να εισέλθουν τρομοκράτες στη Συρία».

Η Τουρκία θα πρέπει να «καταταχθεί στον κατάλογο των εθνών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Μεκντάντ.