Έχουν αποθαρρυνθεί οι Γάλλοι για το μέλλον της χώρας τους, όπως προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση. Αναλυτικά:

- σύμφωνα με τα πορίσματά της, ποσοστό 68% των ερωτηθέντων δηλώνουν «μάλλον» ή και «πολύ» απαισιόδοξοι για το μέλλον (η απαισιοδοξία κατατρύχει ακόμα και το 58% των σοσιαλιστών ψηφοφόρων), την ώρα κατά την οποία η δημοφιλία του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει συρρικνωθεί (αμέσως μετά από τις 100 πρώτες μέρες της εγκατάστασής του στο Μέγαρο των Ηλυσίων) στο 54% (σημειωτέον διαρκώς μειώνεται η δημοφιλία Ολάντ αφότου ασκεί τα προεδρικά καθήκοντα).

- Θα πρέπει να ανατρέξει κανένας στο '05, δηλαδή στις τελευταίες μέρες της προεδρίας Ζακ Σιράκ, για να βρεί ένα συγκρίσιμο ποσοστό «απαισιόδοξων πολιτών» για το μέλλον της Γαλλίας δεδομένου ότι, όταν την άνοιξη του '05 ο Σιράκ ήταν έτοιμος να «παραδώσει», 70% των πολιτών δήλωναν, στο ίδιο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, «απαισιόδοξοι».

Μια ολόκληρη 7ετία μεταγενέστερα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολύ υψηλή ανεργία--στο ζενίθ μιας 13ετίας. 'Ενα άλλο πόρισμα της δημοσκόπησης είναι πως μόνον το 34% δηλώνει ότι η κυβέρνηση «θα τα καταφέρει» με το ακανθώδες αυτό ζήτημα.