Η Αρμενία προειδοποίησε σήμερα ότι είναι έτοιμη για «πόλεμο» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες αφού το Μπακού έδωσε χάρη και προήγαγε έναν Αζέρο αξιωματικό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια επειδή είχε αποκεφαλίσει έναν αρμένιο στρατιωτικό. «Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά αν εξαναγκαστούμε, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπό του.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ χορήγησε χάρη στο Ραμίλ Σαφάροφ μόλις αυτός επέστρεψε στη χώρα την Παρασκευή, μετά την έκδοσή του από την Ουγγαρία όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το που είχε διαπράξει το 2004.

Ο Σαφάροφ είχε υποδοχή ήρωα στο Αζερμπαϊτζάν, προήχθη σε ταγματάρχη, έλαβε ένα σπίτι και του κατεβλήθησαν οι μισθοί του για τα οκτώ χρόνια που πέρασε στην Ουγγαρία, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από το Μπακού στη Βουδαπέστη ότι ο καταδικασμένος αξιωματικός θα εξέτιε την ποινή του στο Αζερμπαϊτζάν.