Η παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα επέστρεψε χθες το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, μετα από πολλές δεκαετίες απαγορεύσεων.

Η παρουσιάστρια Φατμά Ναμπίλ παρουσίασε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης έχοντας καλυμμένο το κεφάλι και το λαιμό της με ένα μαντίλι χρώματος ώχρα και σκούρα ρούχα.


Η μαντίλα ήταν απαγορευμένη επί δεκαετίες, από το κοσμικό καθεστώς του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όμως μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι είχαμε μια αλλαγή συσχετισμών υπέρ των ισλαμικών δυνάμεων.

«Επιτέλους η επανάσταση έφτασε στα αιγυπτιακά ΜΜΕ», δήλωσε η νεαρή παρουσιάστρια στην εφημερίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων, μέλος των οποίων είναι και ο Μόρσι.

«Η εμφάνιση της Φατμά με μαντίλα θα παρακινήσει και άλλες γυναίκες να καλύψουν το κεφάλι τους, οι οποίες μπορεί παλιότερα να φοβόντουσαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ο Μοχάμεντ Φαθί, ένα στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, στην οποία εργάζονται 40.000 υπάλληλοι -μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες υπηρεσίες της Αιγύπτου.

Μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ, όλο και περισσότερες έφηβες φορούν μαντίλες και νικάμπ, ωστόσο πολλοί ακτιβιστές ανησυχούν για την αυξανόμενη επίδραση του Ισλάμ στην Αίγυπτο.

Πηγή: tovima.gr