Λίγο πριν την επικέιμενη αλλαγή ηγεσίας στην κορυφή του στο Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), η οποία έχει προγραμματιστεί για το τέλος του χρόνου, νέο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και έμπιστος του απερχόμενου προέδρου Χου Ζιντάο έρχεται να προστεθεί στις φήμες για διαφθορά και σπατάλες των μελών της κυβέρνησης και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, ο Λινγκ Ζιχούα, Προϊστάμενος του Γενικού Γραφείου του Κόμματος υποβιβάστηκε από το αξίωμά του - το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ανάλογο με εκείνο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ - λόγω της εμπλοκής του γιου του σε θανατηφόρο δυστύχημα με πολυτελές σπορ αυτοκίνητο.

Ο 55χρονος Ζιχούα διορίστηκε επικεφαλής του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου του Κομμουνιστικού Κόμματος, θέση κατώτερη από εκείνη που κατείχε ως τώρα, ενώ προαλειφόταν να καταλάβει σημαντικότατη θέση στο «Πολίτμπιρο», και δη επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του ΚΚΚ.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία της Κίνας, όπως και ο ίδιος ο Ζιχούα, δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος ενώ οι λεπτομέρειες για το ατύχημα παραμένουν ακόμη συγκεχυμένες, μετά και την διαγραφή κάποιων σχετικών στοιχείων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο λίγες ημέρες μετά το τροχαίο δυστύχημα, το οποίο συνέβη στις 18 Μαρτίου στο Πεκίνο.

Ανώνυμες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι την στιγμή της σύγκρουσης στο πολυτελές αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος γιος του κινέζου πολιτικού ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον ένα από τα τρία άτομα σκοτώθηκε, χωρίς να μπορούν με σαφήνεια να διασταυρώσουν για ποιο ακριβώς πρόκειται καθώς η ταυτότητα των θυμάτων δεν είναι γνωστή.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο γιος του Ζιχούα σκοτώθηκε κατά την σύγκρουση, γεγονός που, όπως ισχυρίζονται, αποσιωπήθηκε με την αλλαγή του πραγματικού ονόματος στο πιστοποιητικό θανάτου.

Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό διατύπωσε πρώτη η εφημερίδα «South China Morning Post», η οποία έγραψε για το ψεύτικο όνομα που δόθηκε στον γιο του Ζιχούα - το οποίο μάλιστα στα κινεζικά σημαίνει «ψεύτικος»... - καθώς και για τον σοβαρό τραυματισμό δυο γυναικών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Πηγή: tovima.gr
TAGS