Στα μέσα περίπου της τετραετους θητείας του, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προχωράει σήμερα στον πρώτο του ανασχηματισμό, με στόχο την ανανέωση της κυβέρνησής του. Συνολικά περίπου 20 υπουργοί αναμενόταν να αντικατασταθούν στην κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών, σύμφωνα με τους Times.

Οι σημαντικοί υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι ή ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των πρώτων και πιο σημαντικών αλλαγών που ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ βρίσκεται ο διορισμός στο υπουργείο Υγείας από το υπουργείο Πολιτισμού που ήταν προηγουμένως του Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί την Άνοιξη για τις στενές του σχέσεις με τον όμιλο των μέσων ενημέρωσης του Μέρντοκ, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου με τις υποκλοπές.

Την κυβέρνηση εγκαταλείπει κατά τον ανασχηματισμό αυτόν ο ευρωπαϊστής υπουργός Δικαιοσύνης Κένεθ Κλαρκ που ανήκει στο Συντηρητικό Κόμμα, εν μέσω των πιέσεων που δέχεται εδώ και μήνες ο Κάμερον από τους ευρωσκεπτικιστές του κόμματός του. Αυτός αντικαθίσταται από τον Κρις Γκρέιλινγκ, ο οποίος θεωρείται περισσότερο προσκείμενος προς τη δεξιά από τον προκάτοχό του.

Παράλληλα ο Φιλελεύθερος Δημοκράτης Ντέιβιντ Λόουζ, ο οποίος αναγκάστηκε μερικές εβδομάδες μετά την άνοδο στην εξουσία του Κάμερον να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο υπόθεσης πλαστών δαπανών, μπορεί να επανέλθει στην κυβέρνηση.