Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος που ξεκίνησε χθες στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, ερωτηθείσα για το αν η προεδρία έχει αλλάξει τον Μπαράκ Ομπάμα, η ίδια είπε ότι «σε ό,τι αφορά στο χαρακτήρα του, στις πεποιθήσεις και στην καρδιά του, ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει ο ίδιος άνδρας που ερωτεύτηκα τόσα χρόνια πριν. Συν τοις άλλοις, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής στον αμερικανικό στρατό χαρακτηρίζοντάς τον επιτομή του «αμερικανικού πνεύματος» και περιέγραψε πως οι εμπειρίες που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα ως παιδί του χάρισαν τις αξίες που καθοδηγούν το έργο του στην προεδρία.

Η Μισέλ Ομπάμα ηγείται προσπάθειας για την στρατολόγηση εθελοντών με στόχο τη στήριξη όσων υπηρετούν στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και των οικογενειών τους και συχνά επισκέπτεται τραυματίες πολέμου.

Η ίδια περιέγραψε ακόμη πώς ο πρόεδρος  «απομάκρυνε την οικονομία μας από το χείλος της καταστροφής» και πίεσε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας αρνούμενος «να ακούσει όλους εκείνους που του έλεγαν να αφήσει το θέμα για αργότερα, για άλλον πρόεδρο».