Στο χωριό Γιαλβάκ της κεντρικής Τουρκίας, οι κάτοικοι αντίκρυσαν πριν από λίγο καιρό ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ενα ανθρώπινο κεφάλι, πεταμένο στην κεντρική πλατεία. Δίπλα του, μία νεαρή γυναίκα, που φαινόταν να περιμένει απλώς τη σύλληψή της.

Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί, η 26χρονη - ήδη μητέρα δύο παιδιών- τους είπε απλώς ότι «το κεφάλι ανήκει σε αυτόν που έπαιξε με την τιμή μου».

Ο άνδρας είχε δεχθεί συνολικά δέκα σφαίρες στο στήθος και τα γεννητικά όργανα.

Οπως αποδείχθηκε από την διαδικασία, το θύμα είχε βιάσει την κοπέλα, που έμεινε έγκυος, ενώ παράλληλα την κακοποιούσε συστηματικά τους τελευταίους μήνες και διέθετε γυμνές φωτογραφίες με τις οποίες την εκβίαζε, προκειμένου να συνεχίσει να έχει επαφές μαζί της.

Οπως ανέφερε αργότερα στην κατάθεσή της, «έλεγε συνεχώς ότι θα πει σε όλους για τον βιασμό ... Η κόρη μου φέτος θα αρχίσει σχολείο. Ολοι θα προσέβαλαν τα παιδιά μου. Τώρα κανείς δεν μπορεί. ... Θα λένε για αυτά ότι είναι τα παιδιά μιάς γυναίκας που καθάρισε την τιμή της».

Αν και πλέον είναι στον πέμπτο μήνα, η νεαρή ζητά να της επιτραπεί να κάνει έκτρωση και δηλώνει διατεθειμένη ακόμη και να πεθάνει για να μην φέρει στο φως το παιδί του βιαστή.