Πέντε άνθρωποι που φέρονται ότι ήταν μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή ενός αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην ανατολική Υεμένη, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.   Η επιδρομή είχε στόχο μια κατοικία στην Ουάντι Αλ Άιν, στην επαρχία Χαντραμούτ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. Η επίθεση ήταν τουλάχιστον η τέταρτη μέσα σε δύο εβδομάδες στην επαρχία Χαντραμούτ και έγινε λίγες ημέρες μετά το θάνατο 14 ανθρώπων, περιλαμβανομένων τριών γυναικών και ενός παιδιού, σε αεροπορική επιδρομή που πιστεύεται ότι είχε στόχο ένα στέλεχος της αλ Κάιντα, τον Αμπντελραούφ αλ Ντάχαμπ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας— όμως οι πύραυλοι αστόχησαν κι έπληξαν ένα αυτοκίνητο με άμαχους.  

Προεστοί φυλών συναντήθηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην πόλη Ρανταά, όπου σημειώθηκε η επιδρομή. «Συμφωνήθηκε να δοθεί αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων», είπε μια πηγή.  

Ο στρατός της Υεμένης, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχει εντείνει μια εκστρατεία που διεξάγει εναντίον της οργάνωσης «αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο».
 
Στο μεταξύ ο κύριος πετρελαιαγωγός που εξυπηρετεί τις εξαγωγές αργού πετρελαίου υπέστη δολιοφθορά τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην επαρχία Μαρίμπ, στην κεντρική Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου.  

Σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας πληροφόρησης του υπουργείου Άμπντελ Κάουι αλ Οντάινι, ο αγωγός, που συνδέει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στην Σάφερ, στην επαρχία Μαρίμπ, με τον τερματικό σταθμό Ρας Ίσα στην Ερυθρά Θάλασσα, «υπέστη δολιοφθορά στην διάρκεια της νύχτας και γίνονται εργασίες επισκευής».  

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή Ουάντι Αμπίντα, περίπου 170 χλμ. ανατολικά της Σαναά, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη στην διάρκεια της νύχτας και ακολούθησε πυρκαγιά.