Την πρόθεση να να εργαστεί με οποιονδήποτε αμερικανό πρόεδρο εκλεγεί το Νοέμβριο, ακόμη και με τον ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνι, ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στο Russia Today. Ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι από την επιλογή των αμερικανών ψηφοφόρων θα εξαρτηθεί η ποιότητα των σχέσεων των δύο πλευρών.

«Θα το μπορούσαμε. Θα εργαστούμε με αυτόν που θα επιλέξει ο αμερικανικός λαός», απάντησε ο ρώσος πρόεδρος όταν ερωτήθηκε αν θα μπορούσε να δουλέψει με τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, ο οποίος δηλώνει πως η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη αυστηρότητα. «Όμως θα εργαστούμε με την αποτελεσματικότητα που θα θελήσουν οι εταίροι μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα και θα μεταδοθεί αύριο Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμνι κάνει ο σαφές πως προτίθεται να φανεί σαφώς λιγότερο «ευέλικτος» έναντι της Μόσχας απ' ό,τι ο απερχόμενος δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγορεί ότι ήταν υπερβολικά συμφιλιωτικός με το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν επέκρινε παράλληλα τη δυτική πολιτική στο Αφγανιστάν και τη Συρία.