Ακόμη ένα κοριτσάκι βρέθηκε σώο από το μυστηριώδες έγκλημα που σημειώθηκε χθες στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Η γαλλική αστυνομία έθεσε υπό προστασία τo τετράχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε ζωντανό και σε κατάσταση σοκ στο βάθος του αυτοκινήτου της οικογένειας των βρετανών παραθεριστών αλλά και την αδελφή του που τραυματίσθηκε σοβαρά από τα πυρά αγνώστων που προκάλεσαν τον θάνατο των γονιών τους, της γιαγιάς τους και διερχόμενου ποδηλάτη στην λίμνη Ανεσί της Άνω Σαβοΐας στη ανατολική Γαλλία. «Η μικρή απομακρύνθηκε από το σημείο αυτό. Είναι ευνόητο ότι τα δύο κοριτσάκια τελούν υπό προστασία», ανακοίνωσε η εισαγγελία, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη αδελφή του κοριτσιού μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, αλλά η ζωή της δεν κινδυνεύει. «Έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις ώστε οι μικρές να έχουν φροντίδα και προστασία στις καλύτερες δυνατές συνθήκες», πρόσθεσε ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει πού βρίσκεται το κοριτσάκι.

Η μικρή βρέθηκε σώα γύρω στα μεσάνυχτα μέσα στην BMW στην οποία τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες το απόγευμα της Τετάρτης. Οι ερευνητές της αστυνομίας εξήγησαν ότι η καθυστέρηση στον εντοπισμό του παιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό παρέμεινε ακίνητο, κρυμμένο στα πόδια της μητέρας του, κάτω από τα πτώματα, χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο, όσο το σημείο αυτό είχε αποκλειστεί από την αστυνομία εν αναμονή της άφιξης των μελών της εγκληματολογικής υπηρεσίας αργά το βράδυ από το Παρίσι.

Ένας διερχόμενος ποδηλάτης εντόπισε τα θύματα μέσα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης δασικής περιοχής της κοινότητας Σεβαλίν. Ο πατέρας βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του οχήματος, οι δύο γυναίκες στις πίσω θέσεις. Και ένας ποδηλάτης, κάτοικος γειτονικής κοινότητας, κείτετο νεκρός μπροστά από το αυτοκίνητο, ενώ ένα κοριτσάκι βαριά τραυματισμένο βρισκόταν στο μπροστινό αριστερό μέρος.

Η ταυτότητα της οικογένειας αυτής των βρετανών παραθεριστών σε κάμπινγκ του Σεντ-Ζοριόζ, στις όχθες της λίμνης Ανεσί, έχει εξακριβωθεί, παρότι η δικαιοσύνη παραμένει επιφυλακτική αναμένοντας την επίσημη ταυτοποίηση των στοιχείων.