Η Μόσχα θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει στόχο την ανάπτυξη όπλων, ενώ μία επίθεση εναντίον του Ιράν θα ήταν καταστροφική, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Παρόμοιες δηλώσεις έχουν γίνει από Ρώσους αξιωματούχους και στο παρελθόν, ωστόσο η δήλωση του Ριαμπκόφ γίνεται εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για μία επίθεση του Ισραήλ εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Εμείς, όπως και πριν, δεν βλέπουμε να υπάρχουν ενδείξεις στρατιωτικής διάστασης στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις», επισήμανε ο Ριαμπκόφ.

«Εμείς βλέπουμε κάτι διαφορετικό, ότι υπάρχει στο Ιράν πυρηνικό υλικό που τελεί υπό τον έλεγχο των επιθεωρητών, των εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Αυτό το πυρηνικό υλικό δεν τροποποιείται για στρατιωτικές ανάγκες, αυτό επιβεβαιώνει επίσημα η ΙΑΕΑ», τόνισε.

Παράλληλα η Μόσχα προειδοποίησε το Ισραήλ και άλλα κράτη κατά μιας επίθεσης στο Ιράν, τονίζοντας ότι η προσφυγή στη στρατιωτική βία θα ήταν καταστροφική για τη Μέση Ανατολή και οι συνέπειες θα ξεπερνούσαν μακράν τα όρια της περιοχής.
TAGS