Την ώρα που η συζήτηση για το Ιράν καλά κρατεί, ο υπαρχηγός του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Τζέιμς Ουίνφελντ, πραγματοποιεί μια διακριτική επίσκεψη στο Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού. Ο ναύαρχος Ουίνφελντ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του ισραηλινού ομολόγου του, του στρατηγού Γιαΐρ Νάβεχ. Η επίσκεψη αυτή, η οποία άρχισε τις τελευταίες ημέρες και πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα, διεξήχθη σχεδόν μυστικά κυρίως εξαιτίας του ευαίσθητου πολιτικού χαρακτήρα των συναντήσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ για το πώς μπορεί να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως την επίσκεψη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ναύαρχος Ουίνφελντ μετέβη χθες Τετάρτη στη θέση μιας συστοιχίας αντιπυραυλικών πυραύλων «Σιδερένιος Θόλος» που έχει αναπτυχθεί κοντά στο Ασκελόν, νοτίως του Τελ Αβίβ.

Άλλοι υψηλόβαθμοί αμερικανοί αξιωματικοί αναμένονται προσεχώς στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Ynet. Ο πτέραρχος Κρεγκ Φράνκλιν, διοικητής της Τρίτης Αεροπορικής Δύναμης των ΗΠΑ, αναμένεται ενόψει των κοινών ισραηλινοαμερικανικών στρατιωτικών ασκήσεων που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.