Στην απέλαση του ξένου προσωπικού της οργάνωσης αρωγής Save the Children προχωρούν οι πακιστανικές αρχές όπως, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της οργάνωσης. Η κίνηση αυτή φαίνεται ότι συνδέεται με τις υποψίες του Ισλαμαμπάντ ότι η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση βοήθησε αμερικανούς κατασκόπους που κυνηγούσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Συγκεκριμένα, το Πακιστάν υποψιάζεται ότι οργανώσεις αυτές είχαν έρθει σε επαφή μ' ένα πακιστανό γιατρό, τον Σακίλ Αφρίντι, ο οποίος βοήθησε τη CIA να εντοπίσει και να σκοτώσει τον πρώην ηγέτη της αλ Κάιντα.

To υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε την οργάνωση ότι οι έξι ξένοι εργαζόμενοί της πρέπει να εγκαταλείψουν το Πακιστάν μέσα σε δύο εβδομάδες, δήλωσε ο Γουλάμ Κάντρι, ο διευθυντής σχεδιασμού προγραμμάτων και επικοινωνιών της οργάνωσης.

Το υπουργείο δεν αιτιολόγησε την απόφαση, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Η Save the Children δραστηριοποιείται στο Πακιστάν εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και απασχολεί περισσότερους από 2.000 Πακιστανούς.