Ανευρέθηκε σώος δύτης ο οποίος αγνοείτο ενώ πραγματοποιούσε κατάδυση στην θαλάσσια  περιοχή νοτιοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, μετά από έρευνες από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Το υπουργείο Αμυνας ανακοινώνει ότι «στις 11.19 π.μ. το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από τη Διοίκηση Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας ότι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου αγνοείτο άνδρας που εκτελούσε κατάδυση από τις 10.15 π.μ».

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «την πληροφορία διαβίβασε φιλικό του πρόσωπο, το οποίο επέβαινε σε φουσκωτό σκάφος και ανάμενε την ανάδυσή του».

Το ΚΣΕΔ απέστειλε αμέσως στην περιοχή τρία σκάφη της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας ενώ πέραν των πλωτών μέσων, στην περιοχή εκτελούσε έρευνα και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ενώ παράλληλα στην ξηρά εκτελούσαν έρευνα πεζά περίπολα της Αστυνομίας και ναυαγοσωστικές ομάδες Πάφου.

Μετά από έρευνες, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, οι οποίες διήρκεσαν μιάμιση περίπου ώρα, ο δύτης ανευρέθηκε σώος στις 12.40 μ.μ από επικουρικά πλωτά μέσα τα οποία συμμετείχαν, επίσης, στην επιχείρηση.

Η επιχείρηση περατώθηκε στις 13.20μ.μ. με τη μεταφορά του δύτη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για προληπτικούς λόγους, καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: sigmalive.com