current views are: 1

6 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση16:46

Επίθεση σε Αφγανές επειδή έπαιζαν σε σήριαλ

Σοκ έχει προκαλέσει επίθεση κατά δύο αδελφών ηθοποιών και μιας φίλης τους στο Αφγανιστάν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο της μίας από τις κοπέλες και φανέρωσε τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στο Αφγανιστάν.

Δημοσίευση 16:46’
αρθρο-newpost

Σοκ έχει προκαλέσει επίθεση κατά δύο αδελφών ηθοποιών και μιας φίλης τους στο Αφγανιστάν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο της μίας από τις κοπέλες και φανέρωσε τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στο Αφγανιστάν.

Σοκ έχει προκαλέσει επίθεση κατά δύο αδελφών ηθοποιών και μιας φίλης τους στο Αφγανιστάν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο της μίας από τις κοπέλες και φανέρωσε τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στο Αφγανιστάν. Λίγες ημέρες αργότερα και άλλες γυναίκες ηθοποιοί δέχθηκαν απειλές.

Οι δύο αδελφές Αρέζα και Ταμάνα γίνονταν συχνά στόχος για την εμφάνισή τους στην τηλεόραση.

Η Αρέζα και η Ταμάνα, μαζί με τη φίλη τους Μπενάφσα περπατούσαν σε γειτονιά της Καμπούλ, όταν τις περικύκλωσαν έξι άνδρες.

Ξυλοκόπησαν την Μπενάφσα και τη μαχαίρωσαν έξω από τζαμί, ενώ οι δύο αδελφές αναζήτησαν τραυματισμένες βοήθεια. Τελικά, η Μπενάφσα υπέκυψε στα τραύματά της.

Ωστόσο και οι δύο αδελφές αντιμετώπισαν άλλη μορφή τιμωρίας. Μόλις ανάρρωσαν, οδηγήθηκαν στη φυλακή, τους έγιναν τεστ παρθενίας, ενώ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν ακόμα και για πορνεία.

«Δεν είδα το τηλεοπτικό πρόγραμμα, άκουσα απλά κάποια αγόρια να λένε ότι μία από αυτές έπαιζε έναν ρόλο με αγόρια» δήλωσε ο Γακίν Αλί Χαλίλι, ιδιοκτήτης καταστήματος από όπου ψωνίζουν οι δύο γυναίκες. «Το μίσος των ανθρώπων εδώ είναι ο λόγος που σκοτώθηκε, είμαι 100% σίγουρος» πρόσθεσε.

Η αστυνομία αρνείται ότι ο φόνος έγινε επειδή οι δύο κοπέλες ήταν ηθοποιοί και εκτιμά ότι η επίθεση έλαβε χώρα επειδή αρνήθηκαν να κάνουν σεξ με τους επιτιθέμενους.

Λίγα 24ωρα αργότερα, η νεαρή ηθοποιός Σαχάρ Παρνίγιαν έλαβε απειλές κατά της ζωής της και αναγκάστηκε να κρυφτεί. Στις σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνει έξω, αναγκάζεται να φορά μπούρκα, την οποία απεχθανόταν.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, η νεαρή ηθοποιός δήλωσε ότι της τηλεφωνούσαν μετά τα μεσάνυχτα και της έλεγαν ότι «θα είναι η επόμενη που θα δολοφονηθεί».

Οι επιθέσεις και οι απειλές έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η κατάσταση για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν γίνεται όλο και χειρότερη. Ιδιαίτερα το επάγγελμα του ηθοποιού «κουβαλά» πολλές προκαταλήψεις και πολλοί Αφγανοί το καταδικάζουν.

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα