Οι FARC θα προτείνουν κατάπαυση του πυρός στην κολομβιανή κυβέρνηση


Κατάπαυση του πυρός πρόκειται να προτείνουν οι κολομβιανοί αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) τον επόμενο μήνα κατά την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση της χωρας. Η κίνηση αυτή έχει στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων που έχουν διαρκέσει περίπου μισό αιώνα.

Οι αντάρτες θα αποκαλύψουν επίσης ένα μέρος της διαπραγματευτικής ομάδας για τις συνομιλίες, η οποία περιλαμβάνει τον εκπρόσωπο των ανταρτών και ανώτερο διοικητή Ιβάν Μάρκες, ενώ δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στις 8 Οκτωβρίου στη Νορβηγία, και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Κούβα.

«Πάντα θέλαμε την ειρήνη» δήλωσε ο Μαουρίτσιο Χαραμίγιο, ανώτερος διοικητής των ανταρτών σε συνέντευξη Τύπου στην Αβάνα.

Πριν από μια δεκαετία, στην τελευταία προσπάθεια για τον τερματισμό της πιο μακροχρόνιας εξέγερσης της Λατινικής Αμερικής, οι αντάρτες χρησιμοποίησαν την κατάπαυση του πυρός για να ανασχηματίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο