current views are: 1

7 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση05:16

Ομπάμα: Θα σας οδηγήσω σε ένα καλύτερο μέλλον – Ρεκόρ κυκλοφορίας στο Twitter η ομιλία του

Έσπασε το ρεκόρ κυκλοφορίας στο Twitter ως πολιτικό γεγονός η ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Δημοσίευση 05:16’
αρθρο-newpost

Έσπασε το ρεκόρ κυκλοφορίας στο Twitter ως πολιτικό γεγονός η ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Έσπασε το ρεκόρ κυκλοφορίας στο Twitter ως πολιτικό γεγονός η ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. «Ένα νέο ρεκόρ για ένα πολιτικό γεγονός στο Twitter: το @barackobama προκαλεί 52.757 τουίτ το λεπτό. Περισσότερα από εννέα εκατομμύρια τουίτ εστάλησαν σχετικά με (το συνέδριο) #dnc2012», διευκρίνισε η εταιρία που εδρεύει στην Καλιφόρνια με μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της.

Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα είχε στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική εκστρατεία του το 2008 στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έχουν και πάλι κινητοποιηθεί ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Ένα καλύτερο μέλλον υποσχέθηκε ο Ομπάμα

Ένα καλύτερο μέλλον υποσχέθηκε στον αμερικανικό λαό ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στο Συνέδριο των Δημοκρατικών που ολοκληρώθηκε σήμερα στην πόλη Σάρλοτ της βόρειας Καρολίνας.

«Ο δρόμος που προσφέρουμε μπορεί να είναι δυσκολότερος αλλά θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Και σας ζητώ να επιλέξετε αυτό το μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και συμπλήρωσε: « Δεν με ψηφίσατε για να σας πω αυτά που θέλετε να ακούσετε. Με ψηφίσατε για να σας πω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί εδώ και αρκετές δεκαετίες».

Κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι τους αρέσει « να μιλούν για όλα που πιστεύουν ότι είναι στραβά στην Αμερική, αλλά δεν έχουν πολλά να πουν για το πώς θα τα φτιάξουν. Θέλουν την ψήφο σας, αλλά δεν θέλουν να ξέρετε το σχέδιό τους. Και αυτό γιατί το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι η ίδια συνταγή που είχαν τα τελευταία 30 χρόνια» επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Χαρακτήρισε, επίσης, «αρχάριους στην εξωτερική πολιτική» τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Πολ Ράιαν.

«Ο αντίπαλός μου και ο συνυποψήφιός του (ο Πολ Ράιαν) είναι αρχάριοι στην εξωτερική πολιτική». Και συνέχισε: « Δεν χαρακτηρίζουμε τη Ρωσία υπ’ αριθμόν ένα εχθρό, και όχι τηνΑλ-Κάιντα εκτός αν είμαστε μπλοκαρισμένοι σε μια νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου », τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Ρόμνεϊ για το θέμα αυτό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι ένας μύθος», όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να συμπληρώσει ότι «το να έχουμε ολοένα και περισσότερες ξηρασίες, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές δεν είναι αστείο. Είναι μια απειλή για το μέλλον των παιδιών μας».

Σύμφωνα με το Reuters, στόχος του Ομπάμα είναι να δημιουργηθούν περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέχρι το 2016.


σχετικα αρθρα