Αρχίζει το μεσημέρι στην Πάφο το διήμερο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ. Τους υπουργούς θα υποδεχτούν η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή εκ μέρους της Κυπριακής Προεδρίας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν 'Αστον, η οποία θα προεδρεύσει του συμβουλίου.

Το κυριότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η πολιτική της ΕΕ σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ειδικότερα υπό το φώς του διορισμού του κ. Μπραχίμι ως Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα του νερού και της εκπαίδευσης, ως οριζόντια ζητήματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Η κ. Μαρκουλλή δήλωσε ότι ο χώρος διεξαγωγής της συνάντησης σε ένα φυσικό και ήσυχο περιβάλλον, κοντά στη θάλασσα της Πάφου, θα αποτελέσει έμπνευση για τους συναδέλφους της για σκληρή και σοβαρή δουλειά, ιδιαίτερα σε σχέση με τις ανησυχητικές εξελίξεις στη Συρία, που λόγω της συνεχούς όξυνσης της κατάστασης, θα είναι η βασική τους έγνοια αυτό το διήμερο.