Η γαλλική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι μια οικογενειακή διαμάχη για χρήματα εξετάζεται ως ένα από τα πιθανά κίνητρα για τα τέσσερις δολοφονίες χθες στην Ανω Σαβοΐα στις Αλπεις.

Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας - ο 50χρονος Σάαντ αλ-Χίλι, γεννηθείς στο Ιράκ που ζούσε στο Σάρεϊ της Βρετανίας, η σύζυγός του και η μητέρα της - βρέθηκαν χθες νεκροί από σφαίρες στο αυτοκίνητό τους κοντά στη λίμνη Ανεσί όπου παραθέριζαν.

Ένας γάλλος ποδηλάτης που φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας βρέθηκε νεκρός κοντά στο αυτοκίνητο.

«Ενδέχεται να υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα στους δύο αδελφούς για χρήματα. Είναι μια πληροφορία που δείχνει σοβαρή, η οποία προέρχεται από τη βρετανική αστυνομία», δήλωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα πρέπει ο αδελφός του να καταθέσει επί μακρόν. Κάθε εκδοχή θα εξεταστεί σχολαστικά».

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα στη Γαλλία, ο αδελφός του Σάαντ αλ-Χίλι παρουσιάστηκε χθες σε αστυνομικό τμήμα στη Βρετανία για να αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στο μακελειό στις Αλπεις. Ο Μαγιό είπε ότι δεν έχει καμιά «επίσημη επιβεβαίωση» για την πληροφορία αυτή.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να τηρηθεί επιφυλακτικότητα όσον αφορά την εκδοχή αυτή, διερωτώμενος για το πώς «μια οικονομική διαφορά μπορεί να προκαλέσει μια τετραπλή δολοφονία».

Η τετράχρονη κόρη του ζευγαριού που επέζησε της σφαγής εξετάστηκε εκ νέου χθες βράδυ χωρίς να δώσει «πολύ περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Μαγιό. «Εξετάστηκε χθες βράδυ, δεν έδωσε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, για τις κραυγές (που άκουσε), αυτόν τον φόβο, αυτή τη θέληση να κρυφτεί. Πρέπει να αποσπάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις από αυτό το ψυχικά τραυματισμένο κοριτσάκι», είπε ο εισαγγελέας Μαγιό.

Όσον αφορά την επτάχρονη αδελφή της που τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι, «υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση και πηγαίνει καλύτερα. Η κατάστασή της δεν εμπνέει πλέον μεγάλη ανησυχία, είναι εκτός κινδύνου», πρόσθεσε.

Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο Σάαντ αλ-Χίλι ήταν γνωστός στις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, επικαλούμενη έναν γείτονά του που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών παρακολουθούσαν το θύμα το 2003 κατά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, δήλωσε ο γείτονας, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο τον είχε φιλοξενήσει.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν επί του παρόντος ταυτοποιηθεί επισήμως.

Οι γάλλοι ερευνητές αναμένουν σήμερα εκτός από ενδεχόμενες δηλώσεις των δύο κοριτσιών που επέζησαν της σφαγής, τα αποτελέσματα της νεκροψίας για την επίσημη ταυτοποίηση των θυμάτων, μετά την αποστολή στοιχείων του DNA τους από τους βρετανούς ομολόγους τους. Η βρετανική αστυνομία έκανε έρευνες στην κατοικία της οικογένειας στη συνοικία Κλέιγκεϊτ, 30 χλμ. νότια του Λονδίνου.

Τα τέσσερα άτομα, οι τρεις βρετανοί τουρίστες και ένας διερχόμενος ποδηλάτης, που βρέθηκαν νεκρά την Τετάρτη μέσα στο δάσος, είχαν δεχθεί από μία σφαίρα στο μέτωπο και αρκετές σε άλλα σημεία του σώματος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ανεσί.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταθέσει τα στοιχεία του σε κάμπινγκ κοντά στον τόπο της τραγωδίας, στο Σεν Ζοριόζ, όπου είχε καταλύσει με την οικογένειά του μερικές ημέρες νωρίτερα και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ήταν στο όνομά του.

Πηγή: ekathimerini.com