Όλο και πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες  αποκαλύπτονται για το μακελειό στις Γαλλικές Άλπεις. Το τετράχρονο κοριτσάκι που γλίτωσε από την εκτέλεση «άκουσε αλλά δεν είδε» τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο Σεν Ζοριόζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο Ερίκ Μαγιό, διευκρινίζοντας ότι ο πρώτος μάρτυρας που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας είδε ένα πράσινο όχημα τύπου 4x4, ενώ επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια που εκτελέστηκε κοντά στο Ανεσί ήταν αυτή του Σάαντ αλ-Χίλι.

Οι ερευνητές βασίζονται κυρίως στη μαρτυρία της 4χρονης Ζίνα η οποία είπε ότι ήταν στο αυτοκίνητο «με τον μπαμπά και τη μαμά». Όμως το παιδί δεν είδε τι συνέβη, αν και άκουσε τα πάντα.

Ο Μαγιό είπε ότι η Ζίνα θα επιστρέψει σύντομα στη Βρετανία.

Η οικογένεια αλ-Χίλι γνώριζε πολύ καλά την περιοχή και έμενε τις τελευταίες ημέρες σε ένα κάμπινγκ κοντά στον τόπο της τραγωδίας. Ο πατέρας, που ήταν ιρακινής καταγωγής, ήταν «άγνωστο πρόσωπο» για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ ο αδελφός του, με τον οποίο φαίνεται ότι είχε οικονομικές διαφορές, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη βρετανική αστυνομία για να δώσει κατάθεση.