Αισθητή βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του επτάχονου κοριτσιού από τη Βρετανία που επιβίωσε από μια επίθεση με όπλο στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα και θα ανακριθεί από την αστυνομία μόλις μπορέσει, ανέφερε σήμερα η γαλλική εισαγγελία. «Η Ζαϊνάμπ έχει βγει από το τεχνητό κώμα και είναι τώρα ήσυχη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εισαγγελέας Ερίκ Μαγιό. Ο ίδιος είπε πως ένας θείος και μία θεία της Ζαϊνάμπ, που υπέστη σοβαρά κατάγματα στο κρανίο κατά την επίθεση, βρίσκονται στο πλευρό της στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ. Η αστυνομία ελπίζει πως η Ζαϊνάμπ θα τους δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους πυροβολισμούς.

Η γαλλική και η βρετανική αστυνομία συνέχισαν την έρευνά τους στο σπίτι της οικογένειας του Σάαντ αλ-Χίλι, του βρετανού, ιρακινής καταγωγής, οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, όπως και η σύζυγός του, μια μεγαλύτερη γυναίκα και ένας περαστικός ποδηλάτης, την Τετάρτη.

Ο Μαγιό είπε πως η μικρότερη αδελφή της, η τετράχρονη Ζιίνα, που επιβίωσε σώα και αβλαβής από την επίθεση σε απομακρυσμένο δασικό δρόμο κοντά στο χωριό Σεβαλίν, έχει επιστρέψει στη Βρετανία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μια οικογενειακή βεντέτα για χρήματα είναι ένα από τα πολλά κίνητρα που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση για τους φόνους και πως ο αδελφός του Χίλι ανακρίθηκε επίσημα.