Ένα ιδιαίτερα προκλητικό δημοσίευμα που απευθύνεται στον πλουσιότερο πολίτη της Γαλλίας και ιδιοκτήτη της Louis Vuitton Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος θα ζητήσει βελγική υπηκοότητα για να μη φορολογηθεί από την κυβέρνηση φιλοξενεί η σημερινή Liberation. «Σήκω φύγε πλούσιε μαλ@@α», αναφέρει ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στη Γαλλία.

Ο ίδιος ο Αρνό αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία. Οι αντιδράσεις είναι καταιγιστικές και προέρχονται κυρίως από τη γαλλική Δεξιά που πανηγυρίζει λέγοντας ότι με τις καταστροφολογίες του ο Ολάντ θα διώξει όλους τους επιχειρηματίες από τη Γαλλία.

H εφημερίδα Liberation εμφανίζει τον Αρνό ως «Πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς, φίλο του Νικολά Σαρκοζί» και τον κατηγορεί ότι είναι «το σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων».

Ο ίδιος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό και του επανέλαβε την άποψη ότι ο υπερφόρος του 75% θα προκαλέσει φυγή πολλών πλουσίων επιχειρηματιών.