Συνέντευξη, την πρώτη του μάλιστα, παρέθεσε ο συγγραφέας - πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, ο οποίος, με το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν πλέον, εξέδωσε το πολύκροτο βιβλίο του «No Easy Day» (Μια δύσκολη ημέρα), όπου και αναφέρονται τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με την εξόντωση του Οσάμα Μπιλ Λάντεν στο Πακιστάν. Μιλώντας στο CBS, το πρώην στέλεχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού διατύπωσε εκ νέου τον ισχυρισμό του που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη αφήγηση των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια ο «Μάρκ Όουεν» δηλώνει πως ο Μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε αμέσως μόλις βγήκε από το δωμάτιό του, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την εκδοχή του Πενταγώνου. Γι’ αυτό άλλωστε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε ότι μπορεί να κινηθεί νομικά κατά του συγγραφέα για την αποκάλυψη στρατιωτικών μυστικών.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, «εάν κάποιος βγάλει το κεφάλι του από τη γωνία, πολύ εύκολα θα μπορούσε να έχει όπλο. Δεν μπορείς να περιμένεις να βγάλει το όπλο, ή τη χειροβομβίδα».

«Οι πεζοναύτες δεν μπορούσαν να δουν τα χέρια του. Έτσι δεν μπορούσαν να δουν εάν κρατούσε κάτι. Θα μπορούσε να κρατά μία χειροβομβίδα ή να είχε κρύψει κάτι κάτω από το στήθος του» σημείωσε ο συγγραφέας.

«Το να τραβήξεις τη σκανδάλη είναι εύκολο. Δεν έχει σημασία ποιος το έκανε, έχει σημασία η ομάδα. Ποιος νοιάζεται για το ποιος τον σκότωσε; Δεν έχει καμία σημασία» παρατήρησε ο πρώην πεζοναύτης.  

Πληροφορίες από in.gr