Η πρώην πρώτη κυρία της Γερμανίας Μπετίνα Βουλφ, σύζυγος του παραιτηθέντος προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, διαψεύδει κατηγορηματικά τη φήμη ότι υπήρξε συνοδός πολυτελείας σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τετάρτη. Στο βιβλίο της που τιτλοφορείται «Πέρα από το πρωτόκολλο» και συγκεκριμένα σε ένα κεφάλαιο με την επικεφαλίδα «Οι φήμες» η Μπετίνα αφιερώνει οκτώ σελίδες στις διαδόσεις και τις συκοφαντίες σε βάρος της. «Δεν εργάστηκα ποτέ ως συνοδός πολυτελείας. Όλ' αυτά είναι βλακείες», γράφει χαρακτηριστικά.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν ευρέως στη Γερμανία υποστήριζαν ότι η 38χρονη Μπετίνα Βουλφ στο παρελθόν εργαζόταν ως συνοδός, με το ψευδώνυμο «Λαίδη Βικτόρια», για μια επιχείρηση με την ονομασία «Σατό Όσναμπρικ» ή ακόμη και για έναν οίκο ανοχής του Βερολίνου, τον «Άρτεμις».

Η Βουλφ έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της μηχανής αναζήτησης Google, κατηγορώντας την ότι διασπείρει τις φήμες. Όταν κάποιος πληκτροληγήσει το όνομα της πρώην πρώτης κυρίας το Google του προτείνει αυτόματα ως συνοδευτική επεξήγηση τις λέξεις «ιερόδουλος» και «συνοδός». Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Κέι Όμπερμπεκ, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη μηνυθεί πέντε φορές στη Γερμανία για το λόγο αυτό αλλά σε όλες τις περιπτώσεις δικαιώθηκε. Οι λέξεις που συνοδεύουν τα ονόματα δεν επιλέγονται από το Google αλλά εμφανίζονται με βάση τη συχνότητα των αναζητήσεων που έχουν κάνει άλλοι χρήστες, διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρίστιαν Βουλφ παραιτήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι εμπλεκόταν σε σκάνδαλο διαφθοράς.