Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του επιχειρησιακού αρχηγού της αλ Κάιντα


Όπως ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστότοπων, ο ηγέτης της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, επιβεβαίωσε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, χθες, τον θάνατο του επιχειρησιακού αρχηγού της οργάνωσης Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής τον Ιούνιο στο Πακιστάν.  Σε ένα βίντεο διάρκειας 42 λεπτών, ο Ζαουάχρι, επανεμφανίζεται ύστερα από τρεις μήνες στο φακό και επιβεβαιώνει το θάνατο του Λίμπι σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 4 Ιουνίου στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν.

«Με το μαρτύριο του σεΐχη Αμπού Γιαχία, ο Αλλάχ ας το ελεήσει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα προσηλώνονται στα γραπτά και στο μήνυμά του, αν ο Θεός το θέλει», δηλώνει ο Ζαουάχρι στα αραβικά.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι το βίντεο δημοσιεύτηκε την παραμονή της μαύρης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Ζαουάχρι δεν κάνει καμιά αναφορά στο χτύπημα που συγκλόνισε όλον τον κόσμο, αλλά κατηγορεί τον Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι ένα «ψεύτης» που εκλέχτηκε για να εξαπατήσει τους μουσουλμάνους.

Ο νεκρός πλέον επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας Λίβυος που εθεωρείτο από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς της αλ Κάιντα και είχε εμφανιστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σε βιντεοσκοπημένα μηνύματα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο