Με τους υπεύθυνους των θεσμών της ΕΕ θα συναντηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ευρώπη από την εκλογή του τον Ιούνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ που δημοσιεύθηκε στο Κάιρο.  
Ο Μόρσι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.   

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εκφράσουν «την υποστήριξη της ΕΕ στη δημοκρατική μετάβαση στην Αίγυπτο» και τη «βούλησή της να συνεργαστεί με τις νέες πολιτικές αρχές της χώρας με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας τους», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΕ.  

«Η ΕΕ προτίθεται να αυξήσει τη συμβολή της για την οικονομική ανόρθωση της Αιγύπτου, να συνεχίσει την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων και να ενισχύσει περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των λαών», προσθέτει η ανακοίνωση.  

Στη συνέχεια, ο αιγύπτιος πρόεδρος θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, προτού επιστρέψει στο Κάιρο, δήλωσαν παράλληλα επίσημες αιγυπτιακές πηγές.