Νέες κατηγορίες κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η αλ Κάιντα σε βίντεό της που δημοσιοποιήθηκε χθες, ημέρα της 11ης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων στους δίδυμους πύργους, στο οποίο υποστηρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν «ολοκαύτωμα» εναντίον των μουσουλμάνων Αμερικανών.   Το βίντεο με τίτλο «Η Αλήθεια Έλαμψε και τα Ψέματα Αποκαλύφθηκαν» προβλήθηκε σε ισλαμιστικά φόρουμ στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες IntelCenter και SITE. Σε αυτό μιλούν ο ηγέτης της οργάνωσης Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και ο Αμερικανός εκπρόσωπός του Ανταμ Γκαντάν.  

Ο Γκαντάν απορρίπτει τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισλάμ. «Η Αμερική είναι απόλυτη στην αντίθεσή της με το Ισλάμ ως πολιτικό σύστημα», τονίζει.

Αναφερόμενος στα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτίθενται κατά των μαχητών της αλ Κάιντα, ο Γκαντάν, που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1978 και εμφανίζεται σε πολλά βίντεο της οργάνωσης, υπογραμμίζει: «Σήμερα μουσουλμάνοι αμερικανοί σκοτώνονται στην Υεμένη, αύριο θα σκοτώνονται στη Νέα Υόρκη και το Λος ’ντζελες. Ετοιμαστείτε για ολοκαύτωμα».

Το βίντεο έχει διάρκεια 90 λεπτών. Σε αυτό εμφανίζονται και άλλα στελέχη της αλ Κάιντα και είναι στα αραβικά, τα αγγλικά και τα ουρντού.