Επέστρεψε νωρίς σήμερα στην Τουρκία ο Τούρκος Αϊντίν Τουφάν Τεκίν, ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος από σιιτική φατρία στο Λίβανο ύστερα από ομηρία περίπου ενός μήνα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Συνοδευόμενος από το λιβανέζο υπουργό Εσωτερικών Μαρουάν Σαρμπέλ και από τον τούρκο πρεσβευτή στο Λίβανο Ινάν Οζιλντίζ, ο Αϊντίν Τεφάν Τεκίν έφθασε αργά τη νύχτα στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν της επαρχίας Μούγκλα (νοτιοδυτική Τουρκία), με ιδιωτικό αεροσκάφος που τού διέθεσε ο λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι. Σε δηλώσεις του,ο τούρκος πρώην όμηρος χαρακτήρισε την απελευθέρωσή του "όνειρο".

"Γνώριζαν ότι είμαι αθώος και για το λόγο αυτό μού επέτρεπαν να έχω κάποια αυτονομία στην καθημερινότητά μου", τόνισε αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησής του. Ο Αϊντίν Τουφάν Τεκίν αφέθηκε ελεύθερος χθες ύστερα από ομηρία 27 ημερών. 'Ηταν ο τελευταίος όμηρος στα χέρια της σιιτικής λιβανικής φατρίας Μοκτάντ. Η οικογένεια αυτή είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή, στις 15 Αυγούστου, είκοσι Σύρων και ενός Τούρκου, σε αντίποινα για την απαγωγή στη Συρία μέλους της Μοκτάντ από ανταρτική οργάνωση.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο Αϊντίν Τουφάν Τεκίν απελευθερώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης του λιβανικού στρατού σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, οι κάτοικοι του οποίου είναι στην πλειοψηφία τους σιίτες. Λεπτομέρειες για την επιχείρηση αυτή δεν αποκαλύφθηκαν.